Champinjoner på italienska
Om man använder chiliolja, så lyfter det fram smaken på svampen ännu mera. Servera champinjonerna varma med rostat bröd och färskost.
Ingredienser
500 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
Olja till stekning (gärna kryddad chiliolja)
½ citron, skalet
½ dl hackad persilja
Salt
Peppar
1 liten baguette
1 msk olivolja
200 g färskost
Instruktioner
- Ansa svampen och skär den i mindre bitar.
Skala och pressa vitlöken. Fräs svamp och vitlök i olja några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt strimlat citronskal, persilja och kryddor.
- Skär baguetten i skivor. Pensla dem med olivolja och grilla några minuter på varje sida, alternativt rosta brödet.
- Bre ett tjockt lager färskost på och toppa med en hög champinjoner.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...