Champinjoner på italienska

Serverar: 4 portioner

Om man använder chiliolja, så lyfter det fram smaken på svampen ännu mera. Servera champinjonerna varma med rostat bröd och färskost.

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning (gärna kryddad chiliolja)
  • ½ citron, skalet
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten baguette
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och pressa vitlöken. Fräs svamp och vitlök i olja några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt strimlat citronskal, persilja och kryddor.
    2. Skär baguetten i skivor. Pensla dem med olivolja och grilla några minuter på varje sida, alternativt rosta brödet.
    3. Bre ett tjockt lager färskost på och toppa med en hög champinjoner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben