Champinjonsoppa

Serverar: 6 portioner

Lite rotfrukter tillsammans med champinjoner passar utmärkt

Ingredienser

  • 600 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • Ca 50 g rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ta undan 10-12 svampar, skiva och stek dem och använd dem som garnering i soppan. Hacka resten av svampen grovt. Skala och hacka löken. Ansa och skala grönsakerna och skär dem i små bitar. Fräs svamp, grönsaker och vitlök lätt i smör i en stor gryta. Häll på buljong och sjud under lock i ca 30 minuter. Häll soppan i mixer eller matberedare och finfördela den. Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp. Blanda grädde och mjöl och vispa ner i soppan. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben