Champinjonsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 500 g färska champinjoner
  • 2 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 3/4 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 skivor vitt bröd
  • ett litet glas torr sherry
  • 2 dl vispgrädde
  • olivolja
  • cayennpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    Hacka löken och stek den mjuk i lite olivolja. Hacka persiljan och vitlöken, tillsätt och bryn den lätt. Tillsätt vinet och reducera tills knappt hälften återstår. Hacka champinjonerna, lägg i dem och låt dem sjuda med i ca 5 minuter. Riv brödet i små bitar och lägg i. Häll i buljongen och sherryn. Låt det hela sjuda på medelvärme i ca 20 minuter. Häll soppan i en matberedare och kör tills soppan har en jämn konsistens. Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak. Servera soppan med en klick crème fraiche och hackade, färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 7 september 2008

    Soppan hade en mild fin smak i grunden. Sedan råkade min fästman ha i lite mycket peppar men det är ju en annan sak! /Bodil

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben