Champinjonsoppa

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 25 minuter

På en stressig och mörk eftermiddag då du inte vill äta en riktig middag.

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Kinesisk soja så att mjölken får den perfekta bruna färgen
  • ½ dl ljus redning
  • 1 - 1½ st grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen grovt. Stek svampen i smör och krydda med buljong, peppar och salt. Koka upp mjölken och grädden tillsammans försiktigt och håll ett öga på det så att det inte bränner.
    2. Häll i den kinesiska sojan så att mjölkblandingen blir perfekt i smak och färg. Häll i redningen och vispa. Häll sen i svampen och låt småputtra i 20 minuter och du har bråttom går det att bara puttra i 10, men smaken blir bättre :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben