Champinjonsoppa.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god soppa med lätt smak av citronpeppar. God att att dricka varm och lika god att servera med ett nybakat bröd till.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 4 färska champinjoner
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl standardmjölk
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp vatten och buljong i en kastrull.
    2. Skölj och skiva champinjonerna och fräs dem mjuka i smöret. Tillsätt dem och kryddorna i soppan, låt koka på svag värme.
    3. Blanda mjöl och mjölk till en toppredning, som ni slutligen reder av soppan med innan servering.
    4. Bon apetit!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    flabban 24 april 2009

    Är man som jag, ingen vän av soppor, så prova den här. Supergod och superenkel att tillaga. Perfekt kvällsmat tillsammans med en macka. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    tojve 11 mars 2010

    Jättegod soppa! Skrev ut receptet som sedan tillagades av maken min. Jättehärlig soppa, men till fyra portioner räcker det absolut inte i vårat hem i alla fall. Max två tallrikar soppa sammanlagt, alltå två portioner. Men vi kommer absolut att laga den igen, i större dos. Klar femma.

    IiidaNilsson 18 april 2011

    Räckte inte här hemma heller.. Snarare till 1½ portion.. Men verkligen jättegod och kommer göras i större doser många fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben