Chilikladdkaka med körsbär

Serverar: 10 portioner

En riktigt cool kaka att bjuda på med spännande smakkombinationer!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl rårörsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 chilifrukter - 3 st medelstarka
  • 100 g cocktailbär
  • Glasyr
  • 1 äggvita
  • 3,5 dl florsocker
  • 15 droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smör och häll i en stor bunke. Rör ner ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med en träslev. Skär av toppen på chilifrukter och spara till garnering. Rensa bort frön och skaft från resterande chili och hacka fint. Spara tre cocktailkörsbär till dekorering och grovhackade de övriga. Rör ner dem och chilin i smeten.
    3. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i ca 45 minuter, eventuellt kortare. Kakan ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten, så grädda hellre lite för lite än för mycket.
    4. Glasyr: Vispa ihop ingredienerna till en smidig massa. Häll i en spritspåse eller en liten plastpåse. Spritsa ut glasyren längst kanten på den avsvalnade kakan och låt glasyren stelna innan den serveras. Dekorera tårtan med chilihorn och coctailbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben