Chilikyckling tex mex

Serverar: 4 portioner

Saftig och mör kyckling tillagad i en mustig chili- och tomatsås med ost, en rätt som kommer att lagas ofta.

Ingredienser

  • 1 stor grön chilifrukt
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2½ dl grovhackade korianderblad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2½ dl riven ost, 17 % fett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur chilifrukten och skär rödlöken i bitar. Lägg krossade tomater, chili, rödlök, vitlök, koriander, vinäger och olja i en mixer eller matberedare och mixa ingredienserna till en grov salsasås.
    2. Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form och häll över tomatsåsen. Ugnsbaka kycklingen 30 minuter.
    3. Fördela osten över kycklingen i ett jämnt lager och gratinera cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och osten är smält och gyllene.
    4. Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg upp den på varma tallrikar. Skeda över såsen och servera med en färsk grönsallad med avokado och tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben