Saftig och mör kyckling tillagad i en mustig chili- och tomatsås med ost, en rätt som kommer att lagas ofta.
Ingredienser
1 stor grön chilifrukt
400 g krossade tomater på burk
1 vitlöksklyfta
2½ dl grovhackade korianderblad
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
4 kycklingbröstfiléer
2½ dl riven ost, 17 % fett
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur chilifrukten och skär rödlöken i bitar. Lägg krossade tomater, chili, rödlök, vitlök, koriander, vinäger och olja i en mixer eller matberedare och mixa ingredienserna till en grov salsasås.
- Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form och häll över tomatsåsen. Ugnsbaka kycklingen 30 minuter.
- Fördela osten över kycklingen i ett jämnt lager och gratinera cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och osten är smält och gyllene.
- Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg upp den på varma tallrikar. Skeda över såsen och servera med en färsk grönsallad med avokado och tomat.
Liknande recept
Kommentarer (0)