Choklad- och apelsinkaka

Serverar: 8-10 portioner

Choklad och apelsin är en klassisk kombination. Här får kakan också en julig ton av kanel.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.
    2. Vispa smör, strö- och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med grädden. Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med apelsinmarmelad och den andra med kakao och kanel.
    3. Lägg den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten över. Dra med skaftet på en sked i smeten för att blanda den mörka med den ljusa. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt den svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben