Choklad- och fruktkaka

Serverar: 8-10 portioner

Choklad och frukt slår aldrig fel. MUMS!

Ingredienser

  • ströbröd
  • 200 g smör, mjukt
  • 2 dl brun farin, strö
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g mörk choklad, hackad, Marabou
  • 200 g tropical trio, Sun Maid
  • 1/2 tsk nejlika, malen
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl apelsin, färskpressad saft
  • Dekoration
  • florsocker
  • Instruktioner

    Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter: Ugn: 175º 1. Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 1/2 liter. Rör samman mjukt smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning. 2. Blanda hackad choklad, tropical trio, kryddor, rivet apelsinskal, vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsme-ten tillsammans med pressad apelsinsaft. 3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna under bakduk på galler. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben