Choklad- och halloncheesecake

Serverar: 12-14 portioner

En symfoni av choklad och hallon är det i denna oemotståndliga cheesecake!

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör, smält
  • Chokladfyllning
  • 200 g mörk choklad, smält
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 ägg
  • 3/4 dl florsocker
  • Hallonkräm
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hallon, mixade
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med det smälta smöret till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt den svalna.
    3. Fyllning:
    4. Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig smet. Bred ut chokladsmeten på bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna helt i formen.
    5. Hallonkräm:
    6. Blanda créme fraiche, florsocker, vaniljsocker och mixade hallon i en bunke. Blanda gelatinpulver och vatten och låt det smälta över hett vattenbad. Häll ner gelatinet i hallonkrämen under omrörning. Blanda ordentligt.
    7. Bred ut krämen över kakan. Hacka chokladen och garnera kakan med den. Ställ cheesecaken i kylen i ca 1 timme innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben