Choklad- och kardemummakaka

Serverar: 1 portioner

Choklad- och kardemummakaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk nystött kardemumma
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl mörk minutblock i påse
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
    2. Smält smöret, låt svalna.
    3. Blanda samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och kardemumman i en bunke. Tillsätt äggen, gräddfilen och det smälta smöret. Rör smeten slät.
    4. Strö minutblocken i botten och bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.
    5. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben