Choklad- och kardemummakaka
Serverar:
1 portioner
Choklad- och kardemummakaka
Ingredienser
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk nystött kardemumma
2 ägg
2 dl gräddfil
1 dl mörk minutblock i påse
Florsocker till garnering
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
Smält smöret, låt svalna.
Blanda samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och kardemumman i en bunke. Tillsätt äggen, gräddfilen och det smälta smöret. Rör smeten slät.
Strö minutblocken i botten och bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.
Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.
Liknande recept
Kardemummakaka
4.4
8-10
10
Choklad- och pekannötbiscotti
5
1 h
40
3
Choklad- och apelsinkaka med kokos
3
1
Kardemummakaka
4.2
45 min
8-10
5
Choklad- och jordgubbsmuffins
1 h
12
Choklad- och yoghurtkräm med frukt och bär
4.8
4
5
Choklad- och jordnötsrutor
4
30 min
8
Choklad- och ananasrutor
24
2
Choklad- och mandelkaka
1 h 15 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!