Choklad- och mandeltårta

Tårta för chokladälskaren med choklad i mandelbottnen och chokladmousse både i och ovanpå tårtan. Glutenfri.

Ingredienser

  • 2 tårtbottnar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 200 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Chokladmousse
  • 100 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • Karamellfärgade mandelspån eller riven choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Bottnar:
    3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och salt och rör till en jämn smet. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller i vattenbad tillsammans med smör i mindre bitar. Rör ner i smeten.
    4. Häll smeten i två smorda springformar och grädda en i taget i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Ta ut ur ugnen och låt bottnarna svala.
    5. Chokladmousse:
    6. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller i vattenbad. Vispa grädden något mer fast än vanligt. Rör snabbt ner äggulorna i den avsvalnade chokladen och blanda sedan ner en klick vispgrädde i chokladen. Fortsätt att blanda ner 1/3 av grädden lite i taget i chokladen. Vänd sedan ner chokladgrädden i resterande vispgrädde.
    7. Lägg den ena tårtbotten på ett fat och bred hälften av moussen över. Lägg den andra botten över och bred resten av moussen över tårtan. Dekorera med karamellfärgade mandelspån eller riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben