Choklad- och päronkaka med mintchokladsås

Tänk er kombinationen choklad, päron och mint...

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron, ca 415 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
  • Sås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Några droppar pepparmyntsolja
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º. Smörj en avlång brödform, limpform.
    2. Skär päronhalvorna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten på formen. Blanda övriga kakingredienser i en matberedare till en jämn smet. Bred smeten över päronen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, känn med sticka.
    3. Ta ut kakan ur ugnen och låt stå ca 10 minuter, vänd därefter upp på serveringsfat.
    4. Gör såsen: Vispa ihop kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Droppa i pepparmyntsolja och smaka av efterhand.
    5. Servera kakan i skivor med såsen och vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben