Choklad- och vaniljrutor

Serverar: 30 portioner

Gott i kvadrat! Det är praktiskt och lätt att baka i långpanna. Dessa saftiga chokladrutor får ett extra lyft av vaniljglasyr och chokladströssel. Glutenfria

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör, smält
  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 4½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • Glasyr
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4½ dl florsocker
  • 75 g smör, smält
  • 2-3 msk vatten
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda smält smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten. Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix. Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.
    3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 27x32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 minuter.
    4. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben