Chokladcocotte med valnötter och färska jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Mörka och fluffiga kakor med konjaksdoftande grädde

Ingredienser

  • Cocotte
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad 60-70%
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 valnötter
  • Konjaksgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk konjak
  • Garnering
  • 1 tsk florsocker
  • 2 krm kakao
  • 200 g färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Konjaksgrädde: Vispa grädden fluffigt, tillsätt konjak och sätt in blandningen i kyl.
    3. Cocotte: Smält smör och choklad på låg värme, vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Smöra 4 cocotte formar och häll i smeten, dekorera med valnötter. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
    4. Låt cocotten svalna något. Sätt den därefter på en stor tallrik, pudra över florsocker och dekorera med jordgubbar. Lägg upp konjaksgrädden i en egen form och pudra lite kakao över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben