Ciderbräserade fläskkotletter
Fläskkött och äpple är en klassiker i det svenska köket. Här använder du äppelcider, som inte bara gör kotletterna extra möra, utan även ger köttet en frisk och annorlunda smak.
Ingredienser
1 msk smör eller margarin
4 fläskkotletter utan ben
150 - 200 g djupfryst skalad smålök eller pärllök
2 dl äppelcider
1 tsk salt eller kryddsalt
1 bunt persilja
Instruktioner
- Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen.
- Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter.
- Skölj persiljan och hacka den grovt, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Strö persiljan över köttet.
- Sjud köttet med persiljan hastigt ytterligare 30 sekunder.
Servera fläskkotletterna direkt ur grytan.
Liknande recept
Kommentarer (0)