Ciderbräserade fläskkotletter

Serverar: 4 portioner

Fläskkött och äpple är en klassiker i det svenska köket. Här använder du äppelcider, som inte bara gör kotletterna extra möra, utan även ger köttet en frisk och annorlunda smak.

Ingredienser

  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 fläskkotletter utan ben
  • 150 - 200 g djupfryst skalad smålök eller pärllök
  • 2 dl äppelcider
  • 1 tsk salt eller kryddsalt
  • 1 bunt persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen.
    2. Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter.
    3. Skölj persiljan och hacka den grovt, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Strö persiljan över köttet.
    4. Sjud köttet med persiljan hastigt ytterligare 30 sekunder. Servera fläskkotletterna direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben