Citron- och vallmokaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Man kan byta ut glasyren och ta Philadelphia blandat med smält smör och florsocker samt lite citron. Då blir kakan lite som en enkel tårta.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk (3 %)
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk blå vallmofrön
  • Finrivet citronskal till garnering
  • Smör
  • Ströbröd
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, ca 2 liter. Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner ett ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan. Garnera med lite finrivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben