Prickiga, rejäla kakor med blå vallmofrön blir en härlig kakstund.
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt
200 g florsocker
1 citron, finrivet skal
300 g vetemjöl
75 g rismjöl
50 g maizena majsstärkelse
2 msk blå vallmofrön
2 msk mjölk
Instruktioner
Vispa smör, florsocker och citronskal i en liten skål tills det blir ljust och luftigt. Blanda vete- och rismjöl samt maizena i en annan skål. Flytta smörblandningen till en större skål och sikta ner mjölblandningen i två omgångar.
Rör ihop smeten ordentligt efter varje gång och tillsätt mjölken. Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 160 grader (140 grader varmluftsugn).
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Skär deglängderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem kallna på galler.