Citron- och vallmokakor

Serverar: 60 portioner

Prickiga, rejäla kakor med blå vallmofrön blir en härlig kakstund.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 200 g florsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 300 g vetemjöl
  • 75 g rismjöl
  • 50 g maizena majsstärkelse
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, florsocker och citronskal i en liten skål tills det blir ljust och luftigt. Blanda vete- och rismjöl samt maizena i en annan skål. Flytta smörblandningen till en större skål och sikta ner mjölblandningen i två omgångar.
    2. Rör ihop smeten ordentligt efter varje gång och tillsätt mjölken. Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 160 grader (140 grader varmluftsugn). Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
    4. Skär deglängderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben