Citron och vitlöks kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Min favorit! För vuxna och barn! Snabbt, enkelt och super gott! Vitlöken gör sig inte alls stark, vilket man kan tro eftersom det är så mycket kyckling i. En mycket fräsch rätt som gör sig bra kall som varm.

Ingredienser

  • 1 färsk hel kyckling
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk eller torkad timjan
  • Juice av ca 6 st citroner, beroende på storlek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 220 grader. Pressa citron och ha i övriga ingredienser. För att få kycklingen extra krispig så brukar jag dela den på mitten och steka snabbt i stekpannan tills den får färg och ev salta lite. Sedan lägger jag den i en panna och häller på lite av citronmarinaden. Låter den stå i ugnen ca 60 min och under den tiden häller jag på marinad ca 3 ggr. Om man vill är det super gott att ha blandade rotfrukter och champinjoner i, de suger åt sig av marinaden och blir saftiga och goda. Marinaden som blir över i pannan brukar jag hälla på ev riset. Den går även att reda så den blir tjock och krämig. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben