Currygryta & thainudlar

Serverar: 4 portioner

Kanongod thaimat

Ingredienser

  • 500 g fläskfile
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • ½ msk röd currypasta
  • 4 dl cocosmjölk
  • 1 burk ananasringar ( ca 550 g)
  • Thainudlar
  • 280 g äggnudlar
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g wokgrönsaker
  • 150 g valfri svamp
  • 2 dl kinakål ( strimlad)
  • Garnering
  • ½ dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    Skär fläskfilen i 2 cm tjocka skivor. Bryn dom i oljan i en stekpanna, salta & peppra och lägg i en gryta.Tillsätt currypasta och cocosmjölk,låt koka ca 5 min. Skär ananas i bitar och lägg i grytan.Låt allt bli genomvarmt.Koka nudlarna knappt mjuka enl anv. på förpackning,låt dom rinna av. Hetta upp oljan i en wok,pressa i vitlök och stek grönsakerna några minuter. Stek svampen för sig. Blanda nudlar,grönsaker & kinakål,strö över svampen. Sist, strö över jordnötterna over grytan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben