Currystekt fläskkotlett med jasminrisotto

Serverar: 2 portioner

Syran från yoghurten i risotton bryter fint av mot curryns hetta.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter (á 130 g)
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk råsocker
  • ½ msk smör till stekning
  • 4 msk vatten
  • Jasminrisotto
  • 1½ dl jasminris
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • 10 rucolablad
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Låt svalna 10-15 min.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda curry, paprikapulver, salt, svartpeppar och råsocker.
    3. Gnid in fläskkotletterna med kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smöret.
    4. Lägg köttet på en plåt och låt eftersteka mitt i ugnen 8-10 min tills det är genomstekt.
    5. Häll vattnet i stekpannan och låt koka ihop tills det blir simmigt.
    6. Rör ihop yoghurt, honung och salt. Blanda det försiktigt med riset.
    7. Lägg up fläskkotletterna på tallrikar och fördela risotton ovanpå eller vid sidan om. . Avsluta med att hälla på lite steksky och toppa kotletterna med rucola.
    8. Ca 433 kcal/potion varav ca 9 g fett, 58 g kolhydrater, 28 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Madgen 22 januari 2009

    Super god rätt. "Risotton" blev klart över förväntan. Jättegott. Jag stekte dock köttet i stekpanna med vatten och fick där min sky som jag dessutom smaksatte med lite mera av kryddorna. Jätte gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben