Ett jättegott bröd fullt med fibrer.
Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjö
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st äpple
Topping
2 msk blandade frön
Dekoration
10 st örtblad till
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ner yoghurt och honung. Riv i äpplena.
- Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö på fröna och lägg på några örtblad. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med ett träspett - är det torrt så är brödet klart.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...
måste jag definitivt testa att baka
åh, va gott och oerhörd enkelt att göra!
Jättegott verkligen, ett favoritbröd i familjen! Jättekul att experimentera med olika sorters fröer och nötter i brödet också...
Mitt favoritbröd, så saftigt och gott! Men jag bakar det max 50 min.