Dillbräserad abborre

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Abborre smakar sommar. Här bräseras den och får sen puttra tillsammans med citron i en gräddig sås.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • Smör till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk saft från citron
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    Börja med att bena ur abborrfilén och rulla ihop filéerna till små paket. Skala och hacka morötterna i centimeter stora bitar. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten. Koka tills de blir lagom mjuka, cirka 3-4 minuter. Skala löken och dela den på mitten. Ta bort lite i mitten på löken och skiva resten till båtliknande klyftor. Stek abborrpaketen i lite smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt löken och stek lite till. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, pressa i saften från en citron och häll sedan över grädde. Låt alltsammans småputtra i fem minuter. Lägg i morötterna och rör om. Dekorera med finhackad dill och servera med kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben