Dillstuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Sååå mumsigt så det går inte att beskriva i ord!

Ingredienser

  • 10 - 12 medelstora kokta potatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk 3 %
  • 1 - 2 msk margarin eller smör
  • 2 - 4 krm salt
  • vitpeppar (brukar jag utesluta)
  • dill (persilja eller gräslök om man föredrar det)
  • Instruktioner

    1. Ett bra sätt att använda överbliven potatis på. Tärna potatisen, vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull, lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt och eventuellt vitpeppar om så önskas. Blanda i dill.
    2. Servera till stekt korv, t ex isterband eller köttbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sandra_b84 6 september 2012

    Gott och inte särskilt svårt.

    Relaterade Artiklar

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben