Dragonmarinerad kycklingfilé med gräddkokt pasta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket läcker kycklingrätt.

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk tomatpuré
  • 10 droppar tabasco
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Gräddkokt pasta
  • 300 gram spagetti, ev glutenfri
  • 2 dl kaffegrädde, ev laktosfri matgrädde
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 2 dl finhackad bladpersilja
  • Sallad
  • 1 apelsin i hinnfria klyftor
  • 12 rädisor i halvor
  • 100 g blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén en gång på längden. Blanda olivolja, senap, tomatpuré, tabasco, vitlök, dragon, salt och peppar i en liten plastpåse. Lägg i kycklingen som får marinera i 2 timmar.
    2. Trä kycklingfilén på 8 spett. Lägg dem i en ugnsfast form. Stek kycklingen i ca 15-20 minuter i 225 º. Vänd spetten efter halva tiden.
    3. Koka spagettin efter anvisningen på paketet. Koka ihop kaffegrädde, vitlök och persilja i en kastrull. Koka så att grädden reduceras något. Tillsätt spagettin och låt alltsammans koka i 2-3 minuter. Ev behövs det mer salt.
    4. Servera kycklingspetten med gräddkokt spagetti och sallad gjord på apelsin, rädisor och salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben