Dubbelmarinerad filé

Serverar: 15 portioner

Tid: 2 timmar

Passar lika bra till kycklingfilé som till fläskfilé.

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé eller fläskfilé
  • Marinad 1
  • 1 1/2 l vatten
  • 1/2 dl salt
  • 2 msk rosmarin
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk grovmalen vit- eller svartpeppar
  • Marinad 2
  • 3 dl olivolja
  • 1/2 msk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med olja eller margarin.
    2. Lägg över dem i en ugnsform och stek i 125 grader tills filéerna är färdiga (ej rosa). Använd gärna en stektermometer och tag ut filéerna när den visar 68 grader.
    3. Gör marinad 1. Koka upp och låt svalna. Lägg filéerna i marinaden och låt dem ligga och dra i kylskåp i 12 timmar. Ta upp filéerna och slå bort marinaden.
    4. Skiva filéerna tunt på snedden och blanda marinad 2 och häll den över köttet i en skål. Låt stå och dra några timmar före servering.
    5. En krämig potatisgratäng passar utmärkt till.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    marcolofson 17 januari 2008

    Skall det verkligen vara 1 dl salt i marinaden? Vågar inte prova med så mycket....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben