Dubbelmarinerad rostbiff.

Serverar: 4 portioner

Tid: 7 timmar

Enkel och god.

Ingredienser

  • Oxfilé eller stek
  • Marinad: 1
  • 2 msk soja
  • ½ msk HP sås eller stark krydda
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja el liknande
  • ½ msk flytande honung
  • Marinad:2
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 dl rapsolja el liknande
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svart peppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Finputsa köttet, lägg köttet i 2 st plastpåsar häll på marinad nr1. Låt det ligga i 3 timmar vänd då och då.
    2. Lägg köttet i en långpanna och stek det med en kött termometer vänd steken efter halva tiden ca: 40min, i 175 grader tills nålen visar 65grader. L
    3. Lägg sedan köttet i folie och låt svalna. Sedan skär köttet i tunna skivor och lägger skivorna i en skål och häller över marinad nr 2.
    4. Låt skivorna ligga där i 4 timmar blanda om någon gång. Det går att frysa köttet i marinaden(2) om man skulle få över .
    5. Gott att äta till är bakad potatis, potatis gratäng och sallad.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (4)

    isakssonvistrom 2 oktober 2011

    Jättegott ;)

    lotta42 2 oktober 2011

    Kul att du tyckte om den ,:)

    Simzon 6 oktober 2011

    Ser spännande ut, kan man använda älgstek till detta recept?

    lotta42 6 oktober 2011

    Det går utmärkt med älgstek Lycka till simzon :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben