En lätt marinad

Denna är jättegod att ha till kyckling, men funkar säkert till fläskfilé också.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl matolja
  • ½ dl kinesisk soya
  • 3 msk chilisås eller ketchup
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken fint och pressa vitlöken.Blanda sedan ihop allt i en bunke.
    2. Lägg köttet i en plastpåse och häll på marinaden. Lägg sedan i kylskåp och låt marinera minst fem timmar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (1)

    Claristar 3 april 2010

    Hejsan! Nu har vi testat denna marinad. Vi hade fläskfilé som vi marinerade. Det var jättegott och något vi definitivt kommer använda igen. 5 poäng får den.

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Våra goda middagar i Annecy!
    Middagen igår var väldigt fransk och avnjöts under många timmar med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben