Enbärsmarinerad ansjovis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 10 minuter

Passar bra på påskbordet

Ingredienser

  • 2 burkar ansjovisfiléer a ca 125 gr st
  • 1/2 dl matolja
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 10-12 krossade enbär
  • 2 msk finhackad röd lök
  • Instruktioner

    Tag upp ansjovisen. Låt den rinna av något men tag vara på spadet. Blanda ansjovisspadet med olja, vinäger ,socker enbär och rödlök. Lägg ansjovisen på ett djupt fat eller i en liten burk eller krula. Häll äver marinaden. Låt det hela stå kallt till nästa dag. Gott att äta till. Kokt potatis med mörkt hembakat bröd. Eller till påskbordet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben