Enkel fisk i ugn.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Svårt att få äldsta sonen att äta fisk men denna kan han peta i sig lite av faktiskt.

Ingredienser

  • 800 g fisk filé (Hoki el. Alaska pollok)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl mellan grädde
  • ½ purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg den frusna fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över strimlad purjolök.
    2. Blanda Krossade tomater och mellangrädde och häll över fisken. Laga i ugnen 175 grader i ca 30 min. Peta lite i fisken och faller den isär är den färdig.
    3. Serveras med koktpotatis eller ris.
    4. Receptet kan även göras utan grädde gott ändå!

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (1)

    MosterA 8 november 2009

    När jag läste ditt recept "Enkel fisk i ugn" såg jag direkt att det skulle passa mina smaklökar (fisk och tomat är en supergod kombination). Dessutom var den enkel att göra med lite ingredienser, vilket passade mig perfekt just då. Ostoman som jag är, vräkte jag på bra med ost. Det är alltid såååå gott. Däremot ändrade jag på gradantal och minuter i receptet. Gott och enkelt = poäng 4, från mig.

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben