Färgrik couscoussallad

Serverar: 4 portioner

Den här couscoussalladen kan avnjutas som en hel rätt eller som tillbehör till lamm eller fisk.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 3½ dl couscous
  • 1 msk margarin
  • 3½ dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 3 msk soltorkade tomater, hackade
  • 8 dl rucolasallad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skiva zucchinin och skär rödlöken i tunna klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i zucchini, lök och paprika och fräs 8-10 minuter, rör om ofta tills grönsakerna är mjuka och lätt brynta. Ta av från värmen och låt svalna.
    2. Lägg couscousen tillsammans med margarinet i en värmesäker skål. Häll på kokande buljong och rör om med en gaffel. Täck över och låt dra i tio minuter. Rör couscousen luftig med en gaffel, täck över och låt dra ytterligare fem minuter. Häll över i en skål och fluffa upp couscousen med fingrarna, separera eventuella klumpar. Låt svalna helt.
    3. Lägg couscousen och grönsakerna på ett fat. Tillsätt soltorkade tomater, rucola och citronsaft och blanda väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben