Färgrik rädissallad

Serverar: 4 portioner

En härlig, frisk sallad, full av vitaminer och kryddiga örter. Servera salladen som en lätt lunch eller som tillbehör till varmrätten.

Ingredienser

  • 2 knippen rädisor
  • 2 tomater
  • 1 liten zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 1 liten kålrabbi
  • 1/4 knippa gräslök
  • ½ knippa dill
  • 1/4 låda krasse
  • Dressing
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk stark osötad senap
  • Salt
  • Peppar
  • 5 msk olja
  • Blandade sorters bladsallad
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa grönsakerna. Skiva rädisorna i tunna skivor och tomaterna i klyftor. Kärna ur och strimla zucchinin. Strimla paprikan. Skala kålrabbin och riv den grovt.
    2. Skölj och torka av gräslök och dill. Riv dillen grovt och skär gräslöken i små ringar. Klipp av krassen. Blanda örter och grönsaker i en skål.
    3. Blanda gräddfil, vinäger och senap. Krydda kraftigt med salt och peppar. Blanda ner oljan lite i taget under vispning tills dressingen är jämn och blank.
    4. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Se till så att alla ingredienser är täckta av dressingen och låt salladen dra i 10 minuter. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fördela grönsakerna ovanpå. Servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben