En härlig, frisk sallad, full av vitaminer och kryddiga örter. Servera salladen som en lätt lunch eller som tillbehör till varmrätten.
Ingredienser
2 knippen rädisor
2 tomater
1 liten zucchini
2 röda paprikor
1 liten kålrabbi
1/4 knippa gräslök
½ knippa dill
1/4 låda krasse
Dressing
3 msk gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark osötad senap
Salt
Peppar
5 msk olja
Blandade sorters bladsallad
Instruktioner
- Skölj och ansa grönsakerna. Skiva rädisorna i tunna skivor och tomaterna i klyftor. Kärna ur och strimla zucchinin. Strimla paprikan. Skala kålrabbin och riv den grovt.
- Skölj och torka av gräslök och dill. Riv dillen grovt och skär gräslöken i små ringar. Klipp av krassen. Blanda örter och grönsaker i en skål.
- Blanda gräddfil, vinäger och senap. Krydda kraftigt med salt och peppar. Blanda ner oljan lite i taget under vispning tills dressingen är jämn och blank.
- Häll dressingen över salladen och blanda väl. Se till så att alla ingredienser är täckta av dressingen och låt salladen dra i 10 minuter. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fördela grönsakerna ovanpå. Servera med vitt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)