Färgrika grönsakspajer

Serverar: 4 portioner

Rotsakerna i de här små pajerna, toppade med örter och ost, gör dem både nyttiga och läckra.

Ingredienser

  • Deg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g margarin
  • 1 dl mager kesella
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2-3 morötter
  • 1 liten kålrot
  • 10 cm purjolök
  • 2 tomater
  • ½ tsk örtsalt
  • 2 krm rosé eller svartpeppar, nymalen
  • 1 dl mager kesella
  • 2 msk blandade hackade örtkryddor
  • 1 1/4 dl mellanmjölk
  • 1 dl mager, riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en bunke eller matberedare. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Ställ övertäckt att vila i kylen i 30 minuter.
    2. Skala morötterna och kålroten och finstrimla eller riv dem grovt. Ansa och skär purjon i skivor. Tärna tomaterna och blanda samman alla grönsakerna.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra lika stora bitar och tryck ut dem i portionsformar. Lägg grönsakerna i pajdegen och krydda dem.
    4. Blanda samman kesella, örter, mjölk och den rivna osten. Häll blandningen över pajerna och grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills de stelnat och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben