Favoritfisk

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.

Ingredienser

  • 600 g färsk torskfilé eller motsvarande mängd fryst
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • 2 msk citronsaft
  • Långkornigt ris
  • Salt
  • Stuvning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • 1 dl god, riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset, så många portioner som behövs, enligt anvisning på förpackningen.
    2. Lägg fiskfiléerna i en stor, smord, ugnssäker form. Salta lätt och droppa över citronsaften. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter så att fisken blir nätt och jämnt kokt.
    3. Ta upp fisken med stekspade och lägg det kokta riset i botten på formen. Lägg fisken över riset och strö över klippt dill.
    4. Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över svampstuvningen. Strö över riven ost och gratinera rätten ca 10 minuter eller tills ytan fått vacker färg.

    Liknande recept

    5
    30 min
    2
    4
    5
    30 min
    5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben