Festfilé på sparrisbädd.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det ser både festligt och läckert ut när man lägger upp allt på fat!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 2 buntar grön sparris eller 1 pkt fryst
  • 1 brk kronärtskocksbottnar, 390 g
  • ¾ brk antipasto zucchini & paprika (Zeta)
  • Mizuna eller friséesallad till garnering
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond + sky från köttet
  • Ca ½ dl vitt vin
  • Ljus snabbredning
  • Instruktioner

    1. Krydda filén väl. Stek i skivor eller bryn den runtom i smör och efterstek i ugnen i 150° ca 25 min eller till innertemp 68-70°. Linda in i folie och låt ligga i 5-10 min.
    2. Förväll sparrisarna i lättsaltat vatten men inte längre än att de har sin spänstighet kvar och lägg upp dem på fat. Värm enligt anvisningen på förpackningen om de är frysta.
    3. Koka upp grädde, fond, sky och vin, låt puttra samman till en tjock sås. Red ev av med snabbredning.
    4. Skiva filén och lägg på sparisbädden. Lägg på väl avrunna kronärtskocksbottnar och fyll dem med antipastoröran. Garnera med salladsblad. Servera med kokt eller ugnsrostad potatis och sås.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben