Festlig Fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Enkel och god fläskfilé. Om man gillar sås gör dubbelt upp av denna.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 hg champinjoner
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-1½ tsk salvia
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Stek fläskfilen i skivor
    2. Fräs svampen
    3. Blanda vitlök, soja, balsamvinäger, salvia, vatten, crème fraiche och köttbuljongtärningen i en gryta. Koka såsen i 10 min
    4. Lägg fläskfilé i en form, lägg svampen över. Häll över såsen och servera med ris eller ugnsbakad potatis samt grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    imminn 18 november 2009

    Hej! Jag vill bara tala om att det här var jättegott. Vi hade det som bjudmat och alla tyckte det var toppen. Ha det så bra! //Imminn

    elinorla 21 november 2009

    hej Att man ska lägga fläskfilén i en form har jag förstått=) men sen, ska man inte bryna det något eller ska det inte in i ugnen och i så fall vilket gradantal.. Tror jag missade det i texten fullständigt i så fall, hör gärna av dig och meddela, Tack - Elinor

    selmas21 12 mars 2010

    Jag stekte köttet och lade över svamp och sen sås o in i ugnen ca 20-30 min ca 200 grader och tyckte det smakade jättebra. Tack : )

    Bagge09@hotmail.com 25 juni 2010

    nu vet jag inte hur det ligger till för när man ska skiva fläskfilen i skivor först och lägga fläskfilen i form undrar förstår inte och till sist vilken sås? hoppas på svar.

    pellefa 21 april 2012

    Jättegott! Det här kommer vi att laga fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben