Enkel och god fläskfilé. Om man gillar sås gör dubbelt upp av denna.
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 hg champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk soja
2 msk balsamvinäger
1-1½ tsk salvia
1 ½ dl vatten
2 dl crème fraiche (kokbar)
1 köttbuljongtärning
Instruktioner
- Stek fläskfilen i skivor
- Fräs svampen
- Blanda vitlök, soja, balsamvinäger, salvia, vatten, crème fraiche och köttbuljongtärningen i en gryta. Koka såsen i 10 min
- Lägg fläskfilé i en form, lägg svampen över. Häll över såsen och servera med ris eller ugnsbakad potatis samt grönsallad
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Nyårsmiddag
Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...
Hej! Jag vill bara tala om att det här var jättegott. Vi hade det som bjudmat och alla tyckte det var toppen. Ha det så bra! //Imminn
hej Att man ska lägga fläskfilén i en form har jag förstått=) men sen, ska man inte bryna det något eller ska det inte in i ugnen och i så fall vilket gradantal.. Tror jag missade det i texten fullständigt i så fall, hör gärna av dig och meddela, Tack - Elinor
Jag stekte köttet och lade över svamp och sen sås o in i ugnen ca 20-30 min ca 200 grader och tyckte det smakade jättebra. Tack : )
nu vet jag inte hur det ligger till för när man ska skiva fläskfilen i skivor först och lägga fläskfilen i form undrar förstår inte och till sist vilken sås? hoppas på svar.
Jättegott! Det här kommer vi att laga fler gånger.