Filé a la HongKong

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Fick receptet av min grannfru Ann.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • soya
  • 1 stor purjolök
  • 10 st färska champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén och varva skivorna med en god soya. Låt stå minst en timma.
    2. Skär en stor purjolök, champinjoner och paprika i tunna skivor.
    3. Häll olja i en stekgryta tillsammans med rikligt med mald ingefära och pressad vitlök.
    4. Bryn fläskfilén och häll i de skivade champinjonerna och purjolöken, späd något med vatten o salta, häll i paprikan när grytan är nästan färdig. Låt småkoka en stund.
    5. Koka ris till, gärna fullkorn eller grov bulgur.
    6. Grytan och riset tar lika lång tid att koka.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben