Filé i chutneysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god fläskfilégryta som är god att äta med ris och en sallad som tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl mango chutney (medelstark)
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vinäger
  • ½ tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Skär purjon i sneda skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs purjon i smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra. Blanda chutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll det i grytan. Låt köttet eftersteka i såsen c:a 5 minuter.
    2. Servera med ris och en sallad

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben