Filé i grönpepparsås
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Man kan använda antingen oxfilé eller fläskfilé
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 dl buljong
1 gul lök
2-3 msk grönpeppar
1-2 dl grädde
700 g potatis, kokt och kall
2 rödlökar
Smör till stekning
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka potatisen låt den kallna. Koka upp buljongen och löken. Låt koka 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och grädde.
Stek köttet 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Flytta över i såsgrytan.
Riv potatisen grovt, salta. Riv rödlöken och blanda med potatisen. Stek potatisraspet ca 3 minuter på varje sida till den fått en gyllenbrun färg
Servera med en god sallad.
Liknande recept
God filé i grönpepparsås
4.3
4
1
Filé i chutneysås
4.5
30 min
4
2
Filé med chutneysås
4.5
30 min
4
1
Smördegsinbakad file
5
40 min
4-6
3
Rosèpeppar filè.
4.7
30 min
4
3
Filé i filé
1 h 30 min
6-8
Kycklingfilé i grönpepparsås
4.5
4
3
Rosmarinstekt filé med aromsmör
4
Bittes italienska filé
5
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!