Filé i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Man kan använda antingen oxfilé eller fläskfilé

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 dl buljong
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk grönpeppar
  • 1-2 dl grädde
  • 700 g potatis, kokt och kall
  • 2 rödlökar
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen låt den kallna. Koka upp buljongen och löken. Låt koka 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och grädde.
    2. Stek köttet 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Flytta över i såsgrytan.
    3. Riv potatisen grovt, salta. Riv rödlöken och blanda med potatisen. Stek potatisraspet ca 3 minuter på varje sida till den fått en gyllenbrun färg
    4. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben