Filé i senapsås

Serverar: 4 portioner

Supergod helgrätt som är enkel att göra och dessutom går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 1 finhackad scharlottenlök eller gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk fransk senap
  • 2 tsk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ – 1 msk hackad färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Fräs gul lök och vitlök mjukt i margarin i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning.
    2. Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen 5-10 minuter. Bryn köttet i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen. Låt koka på svag värme ca 5 minuter.
    3. Smaksätt med dragon. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben