Filé i senapssås

Serverar: 4 portioner

Även om du har ont om tid kan du få en imponerande middag på bordet på bara 30 minuter, t.ex. denna härligt krämiga kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk krossade svarta pepparkorn
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta , hackad
  • Sås
  • 2½ dl hönsbuljong
  • 2½ dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strö svartpepparn över kycklingfiléerna, tryck till med fingrarna så att den fastnar. Smörj en teflonstekpanna med oljan.
    2. Hetta upp stekpannan på medelvärme och tillsätt vitlöken. Bryn vitlöken cirka en minut och lägg i kycklingfiléerna. Stek på medelvärme tills köttet är genomstekt, cirka 15 minuter. Vänd en gång.
    3. Hetta upp buljongen i en kastrull och rör ner grädden. Vispa ner senapen och 1 msk persilja. Sänk till medelvärme och sjud såsen i 10 minuter tills den har reducerats och tjocknat. Smaka av med salt.
    4. Lägg upp kycklingfiléerna på en skärbräda och skiva dem tunt. Portionera upp såsen på fyra tallrikar och läck kycklingen ovanpå. Strö över resten av persiljan och servera, gärna med ris.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben