Filé Indienne

Serverar: 4 portioner

Jättegod gryta

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé eller lövbiff
  • 1 stor gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 stor tomat
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk soya
  • 2 tsk curry
  • 2 msk konsentrerad apelsinjuice
  • ½ dl chilisås
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • 1-2 krm chilipeppar
  • 500 g stora räkor
  • Dill, ev
  • Citron, ev
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och paprika fräs grönsakerna knappt mjuka hacka tomaten och blanda ned.. fräs ytterligare en stund Tag upp fräset och torka ur pannan. Skär file´n i knubbiga bitar och bulta ut dom lätt bryn köttet och ta sedan upp det. Lägg i fräset och tillsätt cremefraiche rör om och späd med en del av grädden tillsätt de övriga ingredienserna ( utom räkorna) Späd efterhand med resten av grädden. Låt puttra några minuter till en tjock god o stingig sås.
    2. Lägg tillbaka köttet och låt allt puttra en stund så att köttet hinner suga åt sig av såsen smaka av och lägg till sist i räkorna..
    3. dill och citron använder aldrig jag..

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben