Filé med rösti

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fantastiskt gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g rökt skinka
  • Smör
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Sås
  • 1 liten gul lök
  • Smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk körvel
  • Rösti
  • 8-10 potatisar
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost, t ex prästost eller Västerbottensost
  • 1 dl grädde
  • Smör
  • Instruktioner

    Börja med röstin. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda med salt, peppar, ost och grädde. Smält smör i stekpanna, lägg i blandningen och platta til. Stek på medelvärme 5-10 min. Vänd kakan genom att stjälpa upp den på ett lock, klicka lite smör i pannan och låt kakan glida ner igen. Stek ytterligare ca 5 min. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Skär skinkan i tärningar. Bryn filén i smör ca 2 min på var sida. Salta och peppra. Tag upp köttet. Fräs hastigt skinktärningarna. Ta upp dem. Finhacka löken till såsen och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde och körvel. Lägg ner filén i såsen och strö skinkan över. Servera med rösti och sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben