Filé med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fått receptet av en arbetskamrat, ska vara mycket gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 1 msk matfett
  • Salsa
  • 4 tomater, kvist
  • 1 röd lök
  • ½ röd chilipeppar
  • 1 dl färska basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och krydda väl. Bryn runt om i matfett stek klart i 175 grader ca: 20 minuter.
    2. Dela tomaterna och skär bort stjälkfästet. Tärna tomaterna, skala och hacka löken.
    3. Kärna ur chilin och hacka fint. Strimla basilikan. Blanda tomater, lök, chilin och basilika med olja och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker.
    4. Skär köttet i tjocka strimlor och servera med salsan...

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben