Filé med viltsmak

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé med en mustig sås av enbär, senap och gelé.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 3 enbär
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk viltfond
  • 1–2 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • Till servering
  • Hasselbackspotatis
  • Sallad
  • Vinbärsgelé
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör. Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet. Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter. Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben