Filéer med paprikatopp

Serverar: 4 portioner

En perfekt bjudrätt med kycklingfiléer som kan förberedas fram till ugnsbakningen

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 75 g fetaost
  • 4 kycklingfiléer
  • 10 svarta oliver
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagninsgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, dela och skiva löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör.
    3. Ta pannan av värmen och smula i fetaosten. Krydda och bryn kycklingfiléerna i resten av smöret.
    4. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och toppa med paprikafräset. Strö över oliver. Koka ur stekpannan med citronsaft, fond, vatten och grädde.
    5. Red av med redning. Smaka av med salt och peppar och häll såsen i formen runt kycklingen.
    6. Tillaga klart i ugnen i ca 15-20 minuter tills köttsaften är ofärgad.
    7. Servera med ris och sallad.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben