Filips filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod fläskfilérätt som brukar uppskattas av gästerna. Att den går snabbt å enkelt att laga är ett plus!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • matfett till stekning
  • salt
  • peppar
  • 4 stora gula lökar
  • 4 msk fransk senap
  • 3 dl vispgrädde (funkar med lättare alternativ oxå)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 - 1 tsk dragon
  • 1/2 - 1 tsk gurkmeja
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 1 dl steksky
  • ca 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i 6-7 cm länga protionsbitar. Bryn dem väl runtom. Mal över salt å peppar. Låt bitarna eftersteka ett tag så att de blir nästan helt genomstekta. Ta upp fläskfilébitarna så länge. Häll lite vatten i pannan och ställ åt sidan. Hacka lökarna. fräs löken i matfett och tillsätt senap och rör om. Häll i vispgrädden och smaksätt med vinäger, dragon, gurkmeja, buljongtärning och steksky. Låt såsen koka ihop. Lägg i fläskfilébitarna och låt dem bli varma. Servera med ris och smarrig sallad!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben