Fint bröd

Fint bröd, mellanting mellan bullar och matbröd. Vill du göra kanelbullar så kavla ut degen, ha på kanel, rulla ihop degen och skär skivor som du trycker ihop lite.

Ingredienser

  • 2 dl vetegroddar
  • 1,5 dl sojamjöl
  • 2 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 msk fruktsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kardemumma
  • 2 påsar torrjäst
  • 1 dl rapsolja
  • 5 dl lättfil
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna, men inte allt grahamsmjöl.
    2. Blanda rapsolja och lättfil.
    3. Häll i mjölblandningen och så mycket grahamsmjöl du behöver för att få ihop till en "oklistrig" deg.
    4. Låt jäsa till dubbla storleken. Gör små bullar. Låt jäsa till dubbla storleken.
    5. Grädda i 200 grader.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben