Fisk i grönt sällskap

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex röding, torsk eller lax
  • 750 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 100 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, skär den i bitar och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Kryddda med 1 tsk salt. Stek potatisen i övre delen av ugnen i 15-20 minuter tills den nästan är färdistekt. Skala och klyfta löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnsäkert fat. Krydda med 1 tsk salt. Sänk värmen till 175 grader. Lägg grönsakerna tillsammans med potatisarna på plåten. Sätt in fisken på ett galler under plåten. Stek allt i cirka 15 minuter. Blanda dressingen. Blanda potatis, grönsaker och rucola. Lägg fisken ovanpå och häll dressingen över alltihop. Servera!

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Hummer
    Snart är stora hummerdagen här – nyårsafton! Men vad är det för djur e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben