Fisk i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Till och med barnen gillar den här fisken. :-)

Ingredienser

  • 1 pkt torsk
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Fiskkrydda
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Ketchup eller chilisås
  • Dill
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva torsken när den inte riktigt tinad. Lägg torskbitarna i en ugnsfast form. Strö över ströbröd, salt, peppar och fiskkrydda.
    2. Ställ in i nedre delen av ugnen i 10 min i 225 grader.
    3. Bland under tiden ihop 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 msk ketchup eller chilisås ca ½ msk dill
    4. Häll det över fisken och strö över riven ost. Sätt in fisken i ugnen igen i ca 15 min.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (1)

    Heisjo 12 februari 2010

    Enkelt och barnvänligt!! Dock kräver mina vuxna smaklökar lite mer:-) Men ibland ska det ju vara barnen som tycker det är godast!!

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben